Лекар на Вашето семејство

Бул. Партизански Одреди 25-1/1

+38923125299

Alice NightOne (Sleep Apnea)

Леснотија, доверба и сигурност

Alice NightOne е дијагностички апарат наменет за дијагноза на Sleep Apnea, резултатот се добива со тестирање направено за една вечер. Податоците ги собира и снима од повеќе физиолошки канали:

  • проток
  • хрчење
  • торакален напор
  • SpO2
  • пулс
  • позиција на телото : лежечка, десна страна, лева страна, исправена
  • плетизмографија

Alice NightOne овозможува безбедносни мерења во однос на електронски информации за личното здравје. Податоците зачувани во апаратот се кодирани со FIPS 140-2 усогласен алгоритам. Alice NightOne не се изработува од латекс од природна гума. Alice NightOne е усогласен со најновите стандари: IEC 60601-1, IEC 60601-1-2, EN 60601-1, EN60601-1-2.
Во апаратот е вклучен сет од сензори т.н златен стандард, препорачани од AASM, кои овозможуваат утврдување на резултатот за 50% до 85% помалку време и со голема точност.
Оваа најнова, интуитивна опција за тестирање која овозможува сигурна и точна дијагноза на нарушено дишење за време на спиење, сега е подостапна и поефикасна. Уште поважно, им дава на пациентите можност да бидат тестирани во удобноста на нивниот дом, што може да го подобри целокупното искуство на пациентот и да доведе до подобри резултати.
Со посебни сензори и интуитивни икони, Alice NightOne е дизајниран така што ги ограничува непријатностите на пациентите додека спијаат. Вклучува Smart технологија која обезбедува чекор-по-чекор инструкции и повратни информации за да се обезбеди правилно функционирање на сите функции, намалувајќи ги шансите за грешка при снимањето. Уредот покажува дали може да се побара дополнително тестирање пред пациентот да ја врати опремата и понатамошно рационализирање на логистиката. Alice NightOne, исто така, обезбедува податоци потребни за да се разликува помеѓу опструктивна, централна и позициона ноќна апнеа.