Лекар на Вашето семејство

Бул. Партизански Одреди 25-1/1

+38923125299

Ултразвучен Систем од производителот General Electric – GE healthcare кој е водечки бренд на глобално ниво во производството на медицинска опрема.

Поседува  монитор со доста висока резолуција со што можноста за грешки е сведена на минимално ниво.  Се прават апликации и мерења од повеќе правци на абдомен,  васкуларни и периферни васкуларни мерења, урологија, кардио и мускуло-скелетни делови.

Оперативни модови: B-mode, Coded Phase Inversion Harmonic Imaging, M-mode, Color M-mode, Color Flow Mode (CFM), Power Doppler Imaging- PDI, Directional PDI, PW doppler with High PRF.

За точна и прецизна дијагноза во нашата поликлиника располагаме со следниве сонди: 4C-RS конвексна сонда, 3Sc-RS кардиолошка сонда и CWD option (Континуирана бранова доплер техника)

  • ехо на абдомен (хепар, слезина, панкреас, жолчно кесе, бубрези,мочен меур, аорта )
  • ехо на тироидна жлезда
  • ехо на дојки
  • ехо на простата
  • ехо на каротиди
  • ехо на срце