Лекар на Вашето семејство

Бул. Партизански Одреди 25-1/1

+38923125299

Optec Plus е одлично прифатен од професионалците кои прават скрининг на видот бидејки овозможува најдобро, комплетно и квалитетно мерење на визуелните перформанси на пациентите.

Optec Plus може да ја прикаже состојбата на секој пациент во перцепцијата на боите, перцепција на длабочина, периферна визија и острина на видот.

Тестирањето на видот може да се изведува со:

Прелиминарни тестови:

 • Визуелна острина: букви / бројки

Рефрактивни тестови:

 • Aметропија (црвено / зелено)
 • Астигнатизам
 • Латентна хиперопија
 • Фузија

Нерефрактивни тестови

 • Тестови за боја
 • Тестови за чувствителност на контраст

Дополнителни тестови

 • HOTV тестови
 • препознавање на сообраќајни знаци
 • дневни или ноќни услови на осветлување
 • со или без отсјај
 • на близу, далеку и средно растојание
Optec Plus

Тестирањето може да се изведува поединечно на секое око со користење на еден екран (монокуларно) и тестирање на двете очи заедно со користење на двата екрана истовремено (бинокуларно).